Tandartspraktijk De Brier

Meest gestelde vragen


Vanaf welke leeftijd moet mijn zoon/dochter naar de tandarts?

Wij adviseren om vanaf tweejarige leeftijd met uw kinderen naar de tandarts te gaan. Op deze manier kan de tandarts de groei en ontwikkeling van het gebit volgen en krijgt u zelf ook de kans om vragen te stellen over de ontwikkeling van de tandjes, de manier waarop u uw kind kunt leren voor zijn tanden en kiezen te zorgen, hoe u kunt omgaan met bepaalde gewoontes van uw kind (zoals duimzuigen of het gebruik van een speen), over voedingsgewoonten en over de noodzaak van fluoride. Als u van het tandartsbezoek een positieve ervaring maakt, dan gaat dit gemakkelijker en vergroot u de kans dat het kind later ook regelmatig naar de tandarts zal gaan.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Tandartscontroles vinden doorgaans eenmaal per half jaar of eenmaal per jaar plaats. Het is verstandig om periodiek uw gebit te laten controleren. De tandarts kent de risico’s van uw gebit en kan aangeven hoe vaak u het beste op controle kunt komen.

Waarom een röntgenfoto?

In sommige gevallen kan de tandarts de conditie van het gebit niet met het blote oog zien. Daarom maakt hij gebruik van röntgenfoto’s. Gaatjes kunnen door röntgenfoto’s in een vroeg stadium ontdekt worden, zodat de schade beperkt blijft. Ook kunnen het kaakbot en de stand van de wortels van de tanden beoordeeld worden. 

Is elektrisch poetsen beter?

 

Met een elektrische tandenborstel kunt u tandplak op een makkelijke manier verwijderen. De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging voor u. Zo kunt u zich beter concentreren op de plaatsing van de borstelkop in de mond. Poetsen met een elektrische tandenborstel betekent niet dat de gebitsverzorging verder ‘automatisch’ gaat. Ook bij elektrisch poetsen is het belangrijk dat u de borstel goed hanteert en zorgvuldig te werk gaat. Poetsen met een elektrische tandenborstel maakt het reinigen tussen uw tanden en kiezen niet overbodig!

 

Moeten amalgaamvullingen vervangen worden?

Hierover verschillen de meningen tussen tandartsen. Sommige tandartsen zijn ervan overtuigd dat amalgaamvullingen zeer slecht zijn voor de gezondheid vanwege het kwik dat erin verwerkt is. Kwik komt in zeer kleine hoeveelheden vrij. Het is echter nooit wetenschappelijk aangetoond dat de hoeveelheid kwik die vrijkomt uit amalgaamvullingen schadelijk is voor de gezondheid. Als er een gaatje (cariës) aan de rand van een amalgaamvulling ontstaat, is het natuurlijk wel noodzakelijk om de amalgaamrestauratie te vervangen. Dit geldt tevens als een tand barsten vertoont rondom de amalgaamvulling.
In Nederland worden er tegenwoordig bijna geen amalgaamvullingen meer gemaakt. Amalgaam is door composiet, glasionomeer en keramiek vervangen. Er zijn nog landen waar veel amalgaam gebruikt wordt.
 

Wat is een kroon?

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. De kroon bestaat uit één stuk en geeft meer stevigheid en bescherming aan de tand of kies onder de kroon. Uw tandarts zorgt ervoor dat de kroon wordt aangepast aan de vorm en kleur van uw eigen tand of kies. Daardoor blijft het gebit een natuurlijk geheel en past de kroon goed in uw mond. 

Welke zorg valt er onder de aanvullende verzekering?

 

Er zijn veel verschillen in de polissen van aanvullende tandartsverzekeringen. Als u wilt weten wat uw verzekering vergoedt per verrichting, kunt u het beste uw verzekeraar bellen. 

Contact

Waar zitten wij


Tandartspraktijk DE BRIER

Leunseweg 53b

5802 CG Venray

0478 - 58 72 73

 

info@tandartspraktijkdebrier.nl

www.tandartspraktijkdebrier.nl

Tandartspraktijk DE BRIER

Leunseweg 53b

5802 CG Venray

0478 - 58 72 73

 

info@tandartspraktijkdebrier.nl

www.tandartspraktijkdebrier.nl